Pravděpodobně lze přípravu povšechně rozdělit na dva způsoby:
a) čaj vaříme přímo v oslazeném mléce s kořením
b) čaj s kořením připravujeme zvlášť jako první a mléko s cukrem přidáme později
1. moje osobní (vychytaná :-) příprava:
připravím si 10 g „homogenizované směsi koření“ (podrcením nahrubo v hmoždíři), kterou vařím 10 minut v 0,4 litru vody, poté přidám 4 g podrceného černého čaje a vařím dalších 5 minut, přiliju 1 dcl kondenzovaného mléka a nechám vzkypět. Nakonec dosladím cukrem a sliji přes sítko.
další, porůznu nalezené recepty a doporučení
2. příprava dle
xxx
3. příprava dle
xxx
zpět na článek: "Nejen zimní potěšení – lahodný indický bílý kořeněný „Masala Chai“
koupit originální směs koření "Yogi" pro přípravu bílého mléčného indického nápoje "Masala Chai"
koupit směs černého čaje a koření - Masala Chai & Black Tea (dárková plechovka, edice NepustilTea-exclusive - 2025)